Izlet (studenti su posebno pozvani)

Forum studenata latinskog jezika Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu
Post Reply
Sime Demo

Izlet (studenti su posebno pozvani)

Post by Sime Demo » 07 Sep 2010, 15:59

Hrvatsko društvo klasičnih filologa
Ivana Lučića 3, Zagreb

Cijenjene kolegice i kolege,
Hrvatsko društvo klasičnih filologa organizira jednodnevni izlet za članstvo u subotu 18. rujna 2010. Tom će se prigodom održati prezentacija dvaju seminara za srednjoškolsku i osnovnoškolsku mladež u organizaciji Instituta za klasične jezike i antičku civilizaciju Latina et Graeca - Varvaria kroz tisućljeća sredozemne kulture u Hrvatskoj i Antički opstanak 2010.- Dalmatinska zagora u Skradinu u 11.00 sati te obilazak antičkih lokaliteta Burnum (Ivoševci kraj Knina), Varvaria (Bribirska glavica) i Asseria (Podgrađe kraj Benkovca) pod stručnim vodstvom prof. dr. Brune Kuntić Makvić s Katedre za staru povijest Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Taj je izlet ujedno i međužupanijski stručni aktiv te će sudionici dobiti potvrde o sudjelovanju od svojih županijskih voditelja.
Ako bude dovoljno zainteresiranih, bit će organizirana dva autobusa. Jedan s autobusnog kolodvora Zagrebu s turističkog perona (502-506) u 18. rujna 2010. u 6.00 sati, a drugi iz Splita u 8.30 sati. Cijena izleta je za polaznike iz Zagreba iznosi 100,00 kn, a za polaznike iz Splita 40,00 kn. Razliku do ekonomske cijene pokrit će Društvo. Između prezentacije i obilaska bit će organiziran ručak u restoranu Visovac u Skradinu u 12.30 sati s dva menija (mesni i bezmesni). Cijena ručka iznosi 50.00 kn, a razliku do ekonomske cijene također će pokriti Društvo. Novac će se prikupiti u autobusu.
Molimo sve zainteresirane članove Društva da nam potvrde svoje sudjelovanje najkasnije do 10. rujna 2010. i da tom prigodom odaberu jedan od ponuđenih menija, ukoliko žele ručati.
Kontakt za polaznike iz Zagreba: ivana.jelic1@zg.t-com.hr
Kontakt za polaznike iz Splita: inge.belamaric2@st.t-com.hr
Žao nam je što nismo u mogućnosti organizirati autobuse za istarsko i slavonsko područje te molimo kolege za razumijevanje. U nadi da ćete se pridružiti ovom izletu u organizaciji HDKF srdačno Vas pozdravljamo.
Predsjednik HDKF
Tonći Maleš, prof.
PROGRAM IZLETA I STRUČNOG USAVRŠAVANJA

6.00/8.30 polazak
11.00 prezentacija seminara:
Varvaria – kroz tisućljeća sredozemne kulture u
Hrvatskoj
Antički opstanak 2010. - Dalmatinska zagora
12.30 ručak u restoranu „Visovac“ u Skradinu
14.00 stručni obilazak lokaliteta Varvaria, Burnum i Asseria
17.00 povratak

Post Reply