Page 1 of 1

Kako ste nakon završene kroatologije dobili posao?

Posted: 11 Dec 2011, 14:54
by dipl.kroatologinja
Ako tu ima diplomiranih kroatologa koji rade u struci, mogli bi podjeliti svoje dobro iskustvo kod dobivanja posla s onima pred kojima to tek predstoji ili koji nisu bili te sreće.

Što je sve potrebno da bi se dobio neki dobar posao u struci? Je li to pismenost ili samopouzdanje ili veza ili plava kuverta ili pristojnost i kultura ili izdane knjige i članci iz vlastite struke ili ocjene?

Prije 2 godine sam poslala oko 40 molbi za radno mjesto profesora u školi.

Naknadno sam dobila popis onih koji su aplicirali za ta radna mjesta i u školi u nekom malom mjestu ili selu se javilo ni manje ni više nego 70 ljudi.

Od većine čujem da se zaposlila s kroatologijom, ali sve je to za mene uzalud, budući to ne žele podjeliti s drugima, već kriju to kako su dobili posao "ko zmija noge".

Ponašaju se u stilu kao da su uzvišene ličnosti koje radi vlastite uzvišenosti su postigli nešto što mi obični ljudi ne možemo, kad smo toliko jadniji i niži od njih.

Takvih koji znaju samo pametovati i filozofirati, a bez da ti išta konkretno i od neke istinske pomoći kažu u Hrvatskoj ima baš koliko hoćeš...