Europski studij VS Sociologija sigurnosti i razvoja

Forum studenata sociologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu
Post Reply
Xymosys

Europski studij VS Sociologija sigurnosti i razvoja

Post by Xymosys » 22 Jul 2011, 13:33

Eto, budući da uskoro moram završiti dilemu, javlja se problem u odabiru budući da kao generacija nemamo apsolutno nikakve informacije o ta dva smjera. Ono što me zanima su osobna iskustva onih (vas) koji su na pojedinom smjeru, vaša mišljenja o budućem potencijalnom zaposlenju i mogućnošću rada s pojedinim smjerom, opterećenje nastave, kvaliteta pojedinih kolegija te na kraju - vaše zadovoljstvo/nezadovoljstvo određenim smjerom. Budući da nastavni plan ne otkriva previše, nema druge opcije doli iskustva drugih.

zeleni

Re: Europski studij VS Sociologija sigurnosti i razvoja

Post by zeleni » 06 Sep 2011, 20:41

Prenosim od jednog kolege sa starije godine (ima problema sa acc):

"Dragi kolega. Treba biti realan ovdje i reći sljedeće: Što se Sigurnosti i Razvoja tiće, malo toga češ zapravo o razvoju čuti, većinom se ovdje govore stvari koje su primarno vezane za devijantno ponašanje. No, mora ti biti jasno kako je kvaliteta studija grozna, za razliku od dodiplomskog. Neki profesori predaju nekoliko kolegija u kojima govore apsolutno jedno te isto, pristup je prilično nonšalatan i neozbiljan, što zaključno vodi do degradacije studija sociologije na ovom smjeru. Degradacija ne staje samo na tome, već je i u službi daljnjeg podsmijavanja Hrvatskim Studijima i sada kad sam skoro na kraju, shvaćam da za to postoji dobar razlog. Ne ulazim u razloge loše kvalitete, no moj iskren savjet jest: bježi s HS-a ASAP.
Nekako mi se čini da netko gore selektivno ulaže u smjerove zbog vlastitih (često ideoloških) preferencija. Na studiju sociologije nema projekata, ne radi se apsolutno ništa konstruktivno i ne pruža ti se nikakva prilika za napredak ili znanstveni rad, a tome svjedoči činjenica da su prvi projekt na odjelu sociologije pokrenuli studenti u suradnji s Anomijom. Ako se želiš ostvariti u znanosti, HS nije mjesto za tebe, kao što nije niti za mene. Barem ne u ovom diplomskom dijelu, barem ne sada. Ali, tko zna, možda "u nekom drugom gradu, na nekoj drugoj predstavi, u nekom drugom cirkusu""

Xymosys

Re: Europski studij VS Sociologija sigurnosti i razvoja

Post by Xymosys » 06 Sep 2011, 21:12

Nažalost, gledajući sve potencijalne alternative u HRV u zarnjih par mjeseci uočio sam da se nema nekog izbora...bolje na burzu i ići radit u neko skladište...intelektualno razvijanje te društvo znanja i balkan nikako ne idu u isti kontekst

Post Reply